Od pamtiveka porodica Jovičić se bavila voćem i povrćem i proizvodnjom rakije.
Poštujući tradiciju Srpskog domaćina da na svakom osunčanom parčetu zemlje (selo Bukovica kod Kraljeva) zasadi voćku koja ima svoje autohtono poreklo sa specifičnim plodom prefinjenog ukusa ovih prostora i visokim sadržajem prirodnih minerala i vitamina dalo nam je viziju da svoje znanje i entuzijazam udružimo sa prirodom.
Dostignuća u voćarstvu stanje, perspektiva i nove tehnologije
Stanje u voćarstvu Srbije karakteriše:
-
-
- usitnjenost
- heteregenost
- ekstenzivnost
- neorganizovanost
- neznanje i
- kako se ko snađe …
-
PERSPEKTIVE:
Dobre: ali uz određene uslove…
Imamo: izvanredne agroekološke uslove – dosta slobodnog zemljišta, vode, sunca….
Nemamo: znanja, para, radne snage, tržište, dobre volje, poverenja, …!