,, SRBIJA NA PUTU KA EVROPSKOJ UNIJI” – MAK 2015

II MEDJUNARODNA AGROBIZNIS KONFERENCIJA

,, SRBIJA NA PUTU KA EVROPSKOJ UNIJI”

MAK 2015

KOPAONIK, SRBIJA, Kongresna Dvorana, Family Hotel Angella

30. – 31. januar 2015. godine

Poštovani,

Pozivamo Vas na II MEDJUNARODNU AGROBIZNIS KONFERENCIJU, čiji su ciljevi predstavljanje, predlaganje i pružanje podrške kako bi se proces uključenja u EU odvijao bez poteškoća! Posebno bi se predstavili savremeni trendovi i standardi u oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja i turizma u EU kao i njihove implikacije na razvoju poljoprivrednog sektora, ruralnih područja i turizma u Srbiji i zemljama na Balkanu.

TEMATSKA PODRUčJA KONFERENCIJE:

 • Razvoj poljoprivrede i njen uticaj na drustveni proizvod
 • Privredni i ekonomski aspekti turizma
 • EU i novi trendovi u turizmu
 • Pristupni fondovi EU(IPARD II 2014-2020)
 • Odrzivi turizam,
 • Zena u agrobiznisu i mladi u biznisu
 • Turizam u funkciji privrednog razvoja,
 • Srbija i zemlje Balkana u turizmu,
 • Putevi kulture i narativno brendiranje,
 • Problemi zaposlenosti i nacin njihovog resavanja
 • Ekoloski problemi i zastitita okoline,
 • Pravni i ekonomski aspekti razvoja preduzetnistva,
 • Uloga medija u integracionim procesima,
 • Bezbednost i zdravlje na radu
 • Edukacija i sertifikacija

Dogadjaj organizuju Opština Raška, Etno Centar GEGULA iz Kraljeva, Centar za strateška istraživanja nacionalne bezbednosti iz Beograda, Klaster Puteva Kulture iz Beograda, a pod generalnim pokroviteljstvom:

MK MOUNTAIN RESORT, GRAND HOTEL&SPA, FAMILY HOTEL ANGELLA, APARTMENTS KONACI, NIKOM AUTA, SUPERIORA , CARDS PRINTA i pokrovitelja grada Kraljeva,opština Vrnjačke Banje, Brusa, Bogatića, Lajkovca i Trstenika!

Na skupu učestvuje oko 500 najznačajnijih predstavnika preradjivačke industrije, poljoprivrednih proizvodjača, udruženja poljoprivrednika, zadruga,turističkih organizacija, agencija i radnika, kompanija ,lokalnih samouprava, nevladinih i medjunarodnih organizacija i medija.

Na II Medjunarodnoj Agrobiznis konferenciji prisustvovače i govoriti predstavnici resornih ministarstava, diplomatskog kora, kao i predstavnici EU i svetski priznati stručnjaci iz oblasti agrara, turizma, ekonomije, finansija i prava!!!

U radu konfencije učestvovaće: Akademik prof.dr Mladen Bodiroža, Akademik prof.dr Rade Biočanin, Vihren Buzov PhD – Bugarska, Aleksandro Ceci PhD – Italija, Akademik prof.dr Slobodan Neškovic,I mre Nadj PhD – Madjarska, Prof.dr Jovan Popesku, Andreas Gelke PhD – Nemačka, Akademik prof.dr Predrag Dašic, Prof.dr Dragan Bataveljić, Doc.dr Snežana Berić, primarius dr Nada Macura, specijalista kardiolog,Dr vet.med.Nikola Čolakovski, Dr Miloš Tucović, Prof.dr Branislav Zlatković, Prof.dr Mitar Lutovac i druge eminentne ličnosti iz zemlje i inostranstva.

Pored navedenih nastupice i izlagači iz lokalnih zajednica kao naučnici iz pomenutih oblasti iz regiona!!!

Kroz niz konferencija i dogadjaja koje smo organizovali pružili smo kompanijama, pojedincima, državnim upravama i lokalnim samoupravama jedinstvene i korisne informacije, znanja preneta od svetskih priznatih stručnjaka, posticali stvaranje i negovanje poslovnih kontakata, a javnosti predstavili najbolje primere iz nauke i prakse!

Molimo Vas da prijavu za učešće dostavite email: helgakv@open.telekom.rs ili rakija@gegula.rs ili na brojeve telefona 036/372-545 i 063/608-346.

POZIVAMO I VAS DA UZMETE UČEŠĆE NA OVOJ KONFERENCIJI I DA PRIJAVE O VAŠEM UČEŠĆU DOSTAVITE ŠTO PRE (PUTEM MEJLA) ZBOG OGRANIČENOG BROJA MESTA!!!

A radove dostaviti na e-mail: mtucovic@verat.net i slobneskovic@gmail.com

Imformaciju o smeštaju:
– MK Mountain Resort-a, Odeljenje prodaje i rezervacije:
+381 11 6555 75 86,+381 11 655 75 85 i Fax:+381 11 3284 775
 info@mkresort.com

FENIKS TOURS, Kraljevo, kontakt osoba Aleksandra Paunovic 062 760 253 i 036 332 459; 036 313 399 e-mail: office@feniks-tours.rs

Prelimenarnu agendu mozete preuzeti sa sajta www.gegula.rs a detaljnu od 20.janura 2015.godine!!!