GEGULA

Naučno-poslovni centar WORLD

GEGULA

Naučno-poslovni centar WORLD

O nama

 

Preduzeće „GEGULA“ je osnovano
za otkup i preradu voća i povrća i proizvodnju rakije. Nalazi se u sastavu „Helga Group“ koja postoji još od 1992. godine. I jedna i druga firma posluju na tradiciji prethodnog porodičnog biznisa.

Od „pamtiveka“ porodica Jovičić se bavila preradom voća i povrća i proizvodnjom rakije. Otkad su domaćinstvo preuzeli Milan i njegova supruga Marija, proizvodnja rakije je unapređena, upakovana je u odličnu dizajn liniju ali su i dalje zadržali stare pradedovske recepte, onakve po kojima su pravili njihovi preci, krajem XIX i početkom XX veka, od šljive crvene ranke šumadinke.
Poznavaoce dobre kapljice u Kraljevu, a i u većem delu Srbije ne treba posebno upoznavati sa Gegulom. Prirodna boja rakije Gegula je usled dugotrajnog uskladištenja u starim hrastovim buradima. Stara hrastova burad čuvaju 11.000 litara rakije iz 2000 godine, ali i stariju. Kao potvrda, tu je inspekcijski zapisnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike srbije.

I da se zna – ništa joj nismo uzeli, a ništa joj nismo ni dodali… samo smo joj ime dali – GEGULA. Ostala je čista prava, prirodna. Kroz ovaj porodični program smo deo netaknute prirode pretvorili i u ukusne napitke. Tako smo početkom ove godine napravili Gegulu-Medulu (Medovaču). Zaboravljeni stari recepti dali su nam podsticaj da oživimo stara vremena kada se posluživanje rakije i medovače doživljavalo kao svečan događaj.

PA NEKA GEGULA OSTANE NA NOGAMA,

ŽIVELI!

povelja