O nama

NAČNO-POSLOVNI CENTAR WORLD je nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u oblasti razvoja etnologije, turizma, ruralnog i regionalnog razvoja kroz umrežavanje i poslovno okupljanje.

1) Prikuplja i obrađuje naučnu i stručnu literaturu u oblasti turizma, ruralnog i regionalnog razvoja i zaštite životne sredine.

2) Organizuje, samo ili u zajednici sa drugim organizacijama, stručne skupove, savetovanja, seminare i druge oblike edukacije

3) Objavljuje knjige i druge publikacije o pitanjima koja se odnose na, turizam, ruralni i regionalni razvoj i zaštitu životne sredine, u skladu sa zakonom;

4) Organizuje prosvetne radnike i druge stručnjake za rad na edukaciji (dece, omladine, privrednika i stanovništva ruralnih oblasti) u oblasti etnologije, etno turizma, ruralnog i regionalnog razvoja i zaštite životne sredine;

5) Sarađuje sa univerzitetima, školama, stručnim udruženjima i drugim organizacijama u zemlji i inostranstvu koje se bave etnologijom,etno turizmom ,ruralnim i regionalnim razvojem i zaštitom životne sredine.

6) Organizuje konferencije i druge manifestacije gde bi se predstavili savremeni trendovi i standardi u oblasti etno turizma, ruralnog i regionalnog razvoja, ali i promovisali Srbiju kroz umrežavanje i poslovno okupljanje, sa ciljem jačanja ekonomije Srbije.

7) Promoviše u zemlji i u inostranstvu srpske brendove po kojima je Srbija poznata u svetu (brend GEGULA – proizvođač rakije).